Over ons

Op deze plek iets over de achtergronden en drijfveren van de drie leden van Yentl Flavour.

Anna Maria Roos

ontwikkelde haar zangstem met lessen van o.a. Johannette Zomer, Hanneke de Wit en Paul Triepels. Ze nam deel aan masterclasses, o.a. van Emma Kirkby. Ze heeft in verschillende ensembles klassiek gezongen. Naast de wereldmuziek èn klassieke muziek van Yentl Flavour, treedt ze op als sopraan in Duo Kobalt samen met pianist Rik Groenhuizen. Zij voert samen met hem een klassiek repertoire uit, met werk vanaf eind 16e eeuw tot en met de 20ste eeuw. Met Cornelie Wannee vormt ze Duo Thee, een duo wat muziektheater maakt, o.a. een eigen bewerking van de opera Porgy en Bess.

Allert van der Heijden

kwam op de middelbare school al tot ontdekking dat hij met een gitaar in de hand meer bereikte dan met veel verbale omhaal. In die periode raakte hij ook in de ban van de twaalfsnarige gitaar. Na een theologische studie ontstond de behoefte Nederlandstalige liedjes schrijven. Met zijn eigen band “Allèrt” produceerde hij een Cd en trad in meerdere landen op. In deze tijd schreef hij ook zijn eerste Instrumentale titel, “De Opklaring”. Het toeval wil dat dit een erg Iers klinkend stukje muziek is en zo werd dit het eerste eigen werk bij de Ierse band, waarin hij eerder al, drie jaar met violiste Cornelie Wannee samen speelde. In de Zorgsector werkte hij op basis van eigen muziek en fotografie met zijn Snoezelshow “Kleur”; een kleurrijk rustgevend programma voor mensen met een meervoudige handicap. Sinds 2011 begeleidt hij nu Anna Maria Roos. Er kwamen steeds meer Jiddische liederen in beeld. Allert heeft een eigen Home studio, en kan voor kleinere podia de geluidstechniek verzorgen. Als muzikant werkt hij regelmatig mee aan theaterproducties, zoals bij Jeugdtheater “Zjuust” in Zutphen.

Judith Richel

groeide op in een muzikaal gezin. Vanaf jonge leeftijd speelde zij viool en nam ze deel aan verschillende jeugdorkesten, waaronder het Jeugd Orkest Nederland. Ook voor zang had zij een passie. Na een jaar zanglessen te hebben gevolgd aan de vooropleiding van het conservatorium in Maastricht koos zij uiteindelijk voor het Theatervak, haar andere passie. De muziek heeft ze nooit losgelaten. Tijdens en na haar theaterstudie trad ze op met een close harmony zanggroep, met als repertoire liedjes van de Andrew Sisters. Ook was ze enige tijd concertmeester bij het Filharmonisch orkest ’s Hertogenbosch. In de afgelopen jaren is zij actief in verschillende muziekformaties. Ze speelt hierbij graag verschillende genres (klassiek, gypsy jazz, klezmer, Irish….etc.) Sinds de zomer van 2021 speelt zij bij Yentl Flavour, een plek waar ze muziek met een vleugje theater combineert.