Over ons

Op deze plek iets over de achtergronden en drijfveren van de drie leden van Yentl Flavour.

Lizelore Molier

lizelore-molier

maakte in haar vroege kinderjaren al muziek. Op haar veertiende begon ze een vioolstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens begonnen hier haar zanglessen bij o.a. Sasja Hunnego. Tijdens haar studie speelde ze in het Nationaal Jeugd Orkest waarmee ze veel tournee’s maakte in binnen- en buitenland. Na haar afstuderen werkte ze in veel orkesten als het Residentie Orkest, het Gelders Orkest en het Rotterdams Philharmonisch orkest. Tijdens deze tijd trad ze al veel op in kleine formaties en dit vond ze uiteindelijk het leukste om te doen. Thuis heeft ze een lespraktijk voor kinderen en volwassen en maakt ze deel uit van het trio Habanera en sinds juni 2016 van Yentl Flavour.

Anna Maria Roos

anne-maria-roosontwikkelde haar zangstem met lessen van o.a. Johannette Zomer, Hanneke de Wit en Gon Mensink. Ze nam deel aan masterclasses, o.a. van Emma Kirkby. Ze heeft in verschillende ensembles klassiek gezongen. Naast de wereldmuziek èn klassieke muziek van Yentl Flavour, treedt ze op als sopraan in Duo Kobalt samen met pianist Roland Veenstra. Zij voert samen met hem een klassiek repertoire uit, met werk vanaf eind 16e eeuw tot en met de 20ste eeuw. Met Cornelie Wannee vormt ze Duo Thee, een duo wat muziektheater maakt, o.a. een eigen bewerking van de opera Porgy en Bess.

Sinds 2015 componeert ze muziek op gedichten van Coby Dekker en op eigen teksten. Daarnaast geeft ze cursussen waarin ze individuele begeleiding in persoonlijke bewustzijnsprocessen, combineert met het gebruik van de stem.

Allert van der Heijden

kwam op de middelbare school al tot ontdekking dat hij met een gitaar in de hand meer bereikte dan met veel verbale omhaal. In die periode raakte hij ook in de ban van de twaalfsnarige gitaar. Na een theologische studie ontstond de behoefte Nederlandstalige liedjes schrijven. Met zijn eigen band “Allèrt” produceerde hij een Cd en trad in meerdere landen op. In deze tijd schreef hij ook zijn eerste Instrumentale titel, “De Opklaring”. Het toeval wil dat dit een erg Iers klinkend stukje muziek is en zo werd dit het eerste eigen werk bij de Ierse band, waarin hij eerder al, drie jaar met violiste Cornelie Wannee samen speelde. In de Zorgsector werkte hij op basis van eigen muziek en fotografie met zijn Snoezelshow “Kleur”; een kleurrijk rustgevend programma voor mensen met een meervoudige handicap. Zeven jaar begeleidt hij nu  Anna Maria Roos. Er kwamen steeds meer Jiddische liederen in beeld. Allert heeft een eigen Home studio, heeft ervaring met het maken van audio opnames op locatie en kan voor kleinere podia de geluidstechniek verzorgen. Als muzikant werkt hij regelmatig mee aan theaterproducties, zoals bij Jeugdtheater “Zjuust” in Zutphen.