Impressies

Yentl Flavour speelde op veel verschillende gelegenheden en podia zoals:

Koffie- of huisconcert
Kleine concertpodia
Festival
Tuinfeest
Poëzie- of themabijeenkomst
Viering of receptie.

“Recent”:

Concert Yentl Flavour in Baarn op 9-10-2022
Ruim 100 mensen genoten van een wervelend concert van Yentl Flavour!
Luisteren naar de mooie muziek van stem, viool en gitaar. Het was een boeket aan stijlen met vrolijke, maar ook aangrijpende muziek. Hopelijk zien wij deze groep nog eens snel terug in Baarn!

Jacques Roeleveld, okt. ’22

En eerder:

‘Heel hartelijk dank voor jullie optreden in de Bloemendaalse Dorpskerk. Veel aanwezigen waren speciaal voor jullie en jullie muziek gekomen. Jullie concert was het meest succesvolle tot nu toe. Inspireer nog maar veel mensen met jullie programma’s.’

Bloemendaal, nov.2019, Joan Patijn

‘Bedankt voor het prachtige concert dat jullie hebben gegeven in onze kerk. Het publiek was laaiend enthousiast! De combinatie van zang met gitaar en viool is geweldig – de variatie een sfeervol geheel. De enquête die we hebben uitgeschreven, leverde een 100% score: goed/zeer goed!’

Etten, november 2019, René Leijzer

“Reikhalzen naar het leven”

‘Graag wil ik jullie nogmaals bedanken voor een hele mooie avond! Het publiek was erg onder de indruk van de voorstelling. Jullie brengen echt kwaliteit! Geweldig! Het is duidelijk hoe ‘Reikhalzen naar het leven’ mensen echt raakt.’

Zoetermeer, mei 2019, Anton v. Dijken.

‘Van de nieuwe versie van Etty Hillesum heb ik intens genoten. Daarbij kwam de dagboekschrijfster nog extra tot leven middels het schrift waarin Anna Maria zat te schrijven en sommige stukjes die er uit werden gereciteerd. De combi dagboek-tekst-muziek is in elk geval zeer indringend en sfeerbepalend. Ik vond het een heel mooie voorstelling en met name de zang van Anna Maria en Lizelore was gevoelig en vol mededogen. Met nogmaals mijn dank aan jullie gedrieën.’

mei 2019, Dirk-Jan van Dorth.

‘Etty Hillesum’ in de synagoge van Raalte gezien. Wat een beauty! Zo op maat hoe dit stevige onderwerp met liefde en aandacht verweven wordt in een mix van tekst, muziek en zang.’

mei 2019, Tineke van der Polder

Een ingetogen, verfijnde voorstelling met uitermate mooi gezongen en begeleide liederen, respectvol afgestemd op het talentvolle en kansloze leven van Etty Hillesum.

mei 2019, Dick van der Woude

Theater onder de Molen

Yentl Flavour heeft bij ons opgetreden in het Theater Onder de Molen in Linde (bij Vorden). Het was fantastisch, zo gevarieerd, prachtige Jiddische muziek, een overstap naar opera en dan weer naar Ierse muziek.  Het inlevingsvermogen was super, waardoor dit een meerwaarde gaf aan de kwaliteit en de gevoeligheid van de muziek. Wij nodigen ze nogmaals uit.

29 september 2017, Riky Rijks,  Programmeur Theater Onder de Molen te Linde.

Verjaardagsconcert

Ik vond het een heerlijk feest. Ik zag ook mijn vrienden enorm genieten.
Jullie optreden was een succes, een prachtig concert. De muziek paste zo in de sfeer, in deze zaal en bij mij. Veel mensen zeiden dat zij het zo’n relaxt feest vonden. Ik vond het vooral warm en liefdevol. En ja, dat had zeker met jullie te maken.

21 jan. 2017, Judith Kars

    

Huiskamerconcert

Wat hebben we genoten! Veel nieuwe – en ook eigen nummers werden ten gehore gebracht. De stemmen van Anna Maria en Lizelore die zo mooi samen klonken, het prachtige viool- en gitaarspel, en de theatrale wijze waarop sommige nummers ten tonele werden gebracht. Soms ontroerend, soms grappig maar altijd een lust voor oog en oor!! Ontzettend leuk om als podium te mogen dienen voor deze talentvolle en aardige muzikanten! Dat smaakt zeker naar meer.

Jan. 2017, Lea Adriaans.

De Nicolaas Concerten

Zondag 11 oktober 2015 hebben we een zeer geslaagd concert gehad van Yentl Flavour. Zeker een aanrader!

Wesepe 11 okt. 2015.

Kerk

Met verwondering heb ik geluisterd naar Yentl Flavour in het kerkje in Almen, de combinatie van gitaar, viool en zang is prachtig. Ieder van deze groep heeft een eigen autonome klank inbreng, wat de ontmoeting tussen deze drie voor mij spannend maakt. De stem nam me mee naar een bijzondere hoogte, het waren klanken waarvan ik op dat moment meer zou willen horen. De afwisseling van de type liederen geeft mij een gevoel van rijkdom aan cultuur.

29 juni 2013, Anne-Marie Hamming

en,

“Yentl Flavour vonden we toevallig op internet. Het klonk goed en we vroegen hen om medewerking aan de kerkdienst op Israëlzondag. Dat was een treffer De Joodse en Jiddische liederen werden niet alleen professioneel, maar vooral ook met hart en ziel gebracht. Zo klonk bijvoorbeeld het Kaddisj-gebed heel bijzonder en heel passend. Aanbevolen!”

Wildervank 2 okt. 2016, Marien Grashoff

Festival

Olst september 2015,   “Uitfestival Salland”

Concert

Op 14 december 2013 waren wij gelukkige getuigen van het optreden van Yentl Flavour in het kasteel van Hackfort.  De sprookjesachtige setting van    het kasteel, de schaduwen van de bomen en de heldere decemberlucht paste mooi bij de dromerige, melancholische en dan weer opzwepende klanken van dit drietal.

Dec. 2013, Ines Scheffer en Hugo Remmers

Theater

Elke keer als ik ze hoor ben ik geraakt; door hun muziek, de melancholie, de puurheid, de tederheid of stille acceptatie die ze vertolken; door hun samenspel, de drie stemmen die zich met elkaar vervlechten en door hun levendige aanwezigheid op het podium.

9 december 2012, Brenda Reyne

Expositie

Ik was heel blij verrast met het optreden van Allert en Cornelie! Cornelie speelde prachtig viool, professioneel maar ook met enorme passie! Allerts gitaarsolo’s waren indrukwekkend. Allert verraste met eigen composities die je bij blijven, met veel overtuiging gespeeld. Opeens was er een geweldige jazzy improvisatie aan de gang… Kortom het was een feest om jullie te horen en te zien.

13 juni 2010, Joke van Goudoever